Fluisterboot De IJsvogel
/


 

 

We organiseren regelmatige speciale rondvaarten: thematochten en culinaire tochten. Van vroege vogeltocht, roofvogeltocht, vleermuizentocht, luistertocht tot aan een rondvaart met een diner of proeverij.

Thematochten


Vleermuizentocht

Datum:31-08-2019
20:00

Zaterdag 31 augustus 2019 kun je met fluisterboot De IJsvogel een vleermuizentocht maken. De fluisterboot vertrekt om 20:00 uur vanaf het Gemaal De Leeuw van Putten aan het Noordeinde in Spijkenisse. Tijdens de 2 uur durende vaartocht over de Vierambachtenboezem vertelt een vleermuizenkenner ons alles over vleermuizen.
Veel mensen denken dat vleermuizen alleen rond huizen en parken leven. In de praktijk leven veel soorten vleermuizen rond waterrijke gebieden. Rondom de Lange vliet, tussen het Mallebos en Park Vogelenzang, en het Oostenrijk wonen en jagen verschillende soorten vleermuizen. De vleermuizen onderscheiden zich in vorm en grootte. De gids vertelt welke vleermuizen je onderweg tegenkomt. Het bijzondere van deze vaartocht is dat je de vleermuizen niet alleen ziet, je kunt ze ook horen. Aan boord is een batdetector aanwezig.
Aan de vaartocht kunnen 38 personen deelnemen.
Kaarten voor de vleermuizentocht kosten € 7,50 en zijn online te koop (link opent in een nieuw venster)Terug naar overzicht


Voor thematochten en culinaire tochten gelden afwijkende prijzen en vaartijden.